Ytterligare en vecka av MMO-rpg

Hallå igen, alla mina programmerarvänner där ute! Oj oj oj, vad jag har jobbat den här veckan. I mitt förra inlägg berättade jag ju att jag har börjat jobba för en svensk spelstudio som har utvecklat ett MMO-rpg, och att min uppgift är att fylla luckan på programmeringsfronten tills de hittar en ny programmerare.
b950bb391983e99fbb014997a64cf31eSedan jag skrev det inlägget har det kommit flera frågor om vilket spel och vilken utvecklare det gäller, mailade till mig här på bloggen. Tyvärr har jag ju inte möjlighet att avslöja det, även om jag förstås väldigt gärna skulle vilja! Eftersom jag skriver den här bloggen har jag ju också ett ansvar gentemot mina uppdragsgivare att inte hänga ut dem, så att säga, även om jag i det här fallet bara har väldigt positiva saker att säga. Den här gånger är det faktiskt till och med så att jag var tvungen att skriva på ett så kallat NDA – non disclosure agreement – för att få ta jobbet till att börja med.

Det är faktiskt vanligare än man tror i dataspelsbranschen – att man blir tvungen att skriva på ett NDA, då det är en mycket hemlighetsfull bransch. Konkurrenterna sneglar alltid på varandra för att försöka känna av de senaste trenderna. Och samtidigt som dataspelssvergie är en liten värld, där de flesta känner varandra på något vis, så är svenska dataspel väldigt framgångsrika internationellt, och som vi alla vet så är dataspelsbranschen en av de absolut största tech-branscherna som finns! Visste ni att dataspelsindustrin omsätter mer pengar än film- och musikindustrin gör tillsammans? Nej, det kan komma som en förvåning, men så har det varit i flera år redan. Det är med andra ord en ganska bra tid att vara programmerare – framförallt om man är kunnig inom dataspel, som jag råkar vara. Casino branschen är även det en lukrativ industri att verka i som programmerare

 

Ja, nu blev det mest prat om dataspelsbranschen generellt, och nu hinner jag inte skriva mer. Mer om jobbet nästa vecka! Nu ska jag ta mig en prilla billigt snus och en kopp kaffe och fortsätta knacka! Hörs snart!