Veckan som gått

Hallå alla inbitna läsare av programmerarbloggen! Så kul att ni fortsätter hitta hit – jag förvånas nästan, varje gång jag går in och tittar på besöksstatistiken, och inser att jag faktiskt har en hel drös med hängivna läsare, som kommer hit flera gånger i veckan. Just det får mig verkligen att bli mer motiverad att försöka skriva oftare, så jag lovar – jag ska försöka få upp frekvensen på inlägg så snart jag bara kan. Hur som helst, så himla kul att ni är här!

rockstar_northVeckan som gått har varit späckad med ett nytt uppdrag jag fått, där jag är inne och rotar i koden för en spelmotor till ett MMO-rpg. För er som inte riktigt är inne i dataspelssvängen så kan jag ju passa på att förklara förkortningen också: MMO står alltså för multi player online, och RPG står för role playing game. Ett MMO-rpg är följaktligen ett rollspel som man spelar online, tillsammans med andra spelare, som också är online. Genren började växa till sig ordentligt med spel som Diablo II, men fick sitt absolut största genombrott med World of Warcraft – WoW. Ja, vem kan ha missat det?

Hur som helst så har jag nu blivit anlitad av ett svenskt företag som har ett MMO-rpg ute på marknaden, som är aktivt och har ett par hundra tusen användare. De har nyligen förlorat en av sina huvudprogrammerare, och de har därför ringt in mig för att fylla i glappet tills de hittar någon ny. Så just nu sitter jag och läser tusentals meter kod för att försöka få ett grepp om hur den här motorn är byggd, så att jag ska kunna eliminera buggar och se till att allting flyter bra. Det är kul uppdrag, även om det kräver en hel del hårt arbete.

Jag skriver mer nästa vecka, så får vi se hur det har gått! Knacka försiktigt!