Hej och välkommen till min alldeles egna blogg – programmerarbloggen! På något vis har du alltså klickat och knappat dig mellan ettor och nollor och hittat fram just hit – är det inte otroligt? Jo, det tycker i alla fall jag, och jag är väldigt glad att du är här!

Jag som skriver programmerarbloggen heter Jens Pettersson. Jag är en frilansande programmerare, och det har jag varit de senaste tio åren. Innan det hade jag diverse fasta tjänster på olika typer av företag – inom allt från betting till dataspel – men nu är jag alltså en så kallad gun for hire, och knackar den kod jag anlitas för att knacka, varken mer eller mindre!

På min blogg så kommer du hitta iakttagelser ur min vardag, med fokus just på programmering och ny teknik. Jag pratar om vad jag jobbar med just nu, om saker som jag kanske tycker kunde göras bättre på olika sidor eller i olika produkter och tjänster, och alltid med ett öga för kod.

Ibland kommer jag att skriva lite mer grundläggande inlägg, med förhoppningen att ni ska kunna lära er någonting också, och inte bara läsa för att mitt liv är så oerhört underhållande! I vilket fall som helst är jag, oavsett anledning, väldigt glad och tacksam för att just du har hittat hit, och jag hoppas kunna ta dig på en både intressant och lärorik resa genom min vardag och mitt liv. För det är ju precis det programmering handlar om – att lära sig saker, och sedan dela med sig av dem för att göra livet lättare för oss alla.

Välkommen!