Färdig med jobbet

Hallå där ute!

Nu går det fort i programmeringssvängen – i alla fall i den svängen som man är inne i. Som jag har berättat under de senaste veckorna, så har jag varit inhoppad programmerare på ett svenskt dataspelsföretag som gör ett MMO-rpg. Anledningen till att jag fick hoppa in, var ju som jag också berättat tidigare, att en av företagets programmerare slutat lite hastigt och lustigt där, så jag fick gå in och fylla tomrummet medan de letade efter en permanent ersättare. Och nu har de hittat en!

1334232486595_8-Animation-FlickrSå, idag är min sista dag med det här projektet. Det blir lite speciellt med den här typen av uppdrag, jag har ju i princip precis lyckats sätta mig in i koden och förstå hur det hela är upplagt, för att sedan mer eller mindre åka ut med huvudet före. Jag visste ju förstås att det här var själva villkoret för anställningen, eller projektanställningen, eller vad man nu vill kalla det, men det känns alltid lite speciellt när det väl händer i alla fall. Alltså, missförstå mig rätt – det blir faktiskt riktigt skönt att få vara lite ledig, och ska till och med bli roligt att titta efter något nytt projekt, men just känslan av att ha lagt en massa tid på att lära sig någonting, som man sedan inte får användning av, är lite bitterljuv. Det är klart att jag gärna hade gett mig på den här koden i lite större utsträckning än vad jag fått möjlighet att göra nu, när jag ändå hade lagt flera veckor på att skapa mig en uppfattning om den.

Hur som helst är det färdigt, och jag ska ju inte klaga – jag får ju betalt för mödan, så den enda stora förloraren i den här ekvationen är förstås företaget självt, som betalat en massa timmar för en tjänst de i slutänden inte fick dra nytta av. Men, sånt är livet!