En lugn kodknackarhelg

Ja, det är precis vad det här har varit – en riktigt lugn och skön kodknackarhelg. För mig som inbiten och passionerad programmerare är det verkligen den bästa typen av helg. Det har nästan blivit mer så sedan jag började frilansa, för ungefär fem år sedan, jag njuter verkligen av att sitta hemma och knacka kod i min ensamhet en hel helg. Mycket blir ju jobb, förstås, men att programmera har aldrig känts som ett jobb för mig. Det är verkligen vad jag älskar att göra, och vad jag förstår är det väl inte så vanligt att man verkligen älskar sitt jobb på det viset, så jag ska nog skatta mig lycklig!

eat-sleep-game-pc_54444-lHur som helst är det söndag kväll när jag skriver det här, och helgen har varit lugn som en filbunke. Igår vaknade jag tidigt efter att ha druckit några öl med ett par vänner – programmerare de också, såklart – på fredagkvällen, och käkade en lång frukost med nyheterna på laptopen framför mig. När man sätter sig för att köra ett långt kodknackarrace är det väldigt viktigt att man har ätit en bra och balanserad måltid innan, har jag funnit genom åren. Då man försvinner in i kodandet blir det lätt så att man glömmer bort att äta och dricka, och då är det lätt hänt att man blir helt slut efter några timmar – om man inte har ätit ordentligt, vill säga.

För mig är den bästa kodmåltiden fylld av fibrer, protein och långsamma kolhydrater. Dessutom kan den gärna kryddas med lite extra vitaminer. Min helgfrukost i lördags bestod därför i en redig skål havregrynsgröt, med mjölk och bär, och sedan några knäckemackor med ost och skinka. Och ett redigt glas färskpressad apelsinjuice – och kaffe förstås!

Efter frukosten kodade jag vilt till fram på småtimmarna, och somnade framåt två i natt. I morse repeterade jag samma underbara rutin, och har inte pausat kodandet förrän nu. Jag måste ju i alla fall ta mig tid att skriva lite till er, tänker jag!

Hoppas ni har haft en lika fin helg som jag!