En ledig vecka

Åh vad skönt jag har haft det den här veckan. Efter fyra intensiva jobbveckor fyllda med endast en sak – kod – så har det varit helt och hållet underbart att få slappa hemma, och göra absolut ingenting i några dagar. Eller, att göra ingenting är förstås något av en underdrift, men jag har i alla fall inte gjort någonting som har med kod att göra.

movie-watchingJag har spenderat de senaste dagarna med att titta mycket på tv-serier och filmer. Och som jag tror och antar att många av er andra programmerare gör också, så intresserar jag mig oftast för serier och filmer med en lite teknisk twist. Jag tittar gärna på sci-fi, och även mer kontemporära saker, som ändå har en inriktning på data och teknik.

Och någonting jag slås av, och som jag kanske slagits av mer än någonsin de här senaste dagarna, är hur larvigt så kallade hackers framställs i serier och filmer! Alltså, hur larvigt är det inte när en ung, snygg tjej med glasögon och stor urringning säger att hon ska hacka sin in i NASA, och efter några snabba knapptryckningar stänger av kameraövervakningen till sin lokala mataffär. Ja, nu kanske jag överdriver en aning, men jag kan inte låta bli att undra om det bara är jag, i egenskap av programmerare, som tycker att framställningen av hackers i filmer och serier är allt annat än trovärdig. Ni kan väl skriva till mig och berätta om ni känner samma sak, så att vi får igång en liten diskussion här på bloggen. Jag tror och hoppas att även gemene man är för smart för att gå på att det faktiskt är så där det går till när hackers gör vad de gör. Det är klart att man accepterar en viss konstnärlig frihet när det kommer till film, men ibland blir det bara för mycket!

Berätta vad ni tycker!