Do androids dream of electric sheep?

Hallå igen mina vänner! Nu har det nästan gått en vecka sedan jag skrev senast – det är lätt att hamna i ett så kallat semestermode när man går från hårt arbete till total ledighet. Hur som helst tänkte jag nu passa på att följa upp mitt senaste inlägg, som handlade om Bladerunner.

RPUZTn2lH9AlEfter att jag skrev inlägget så kom det en hel del mail till bloggen, och många av er håller med mig om att det är en riktig höjdare jag pratar om. Och samtidigt fick jag ta del av några riktigt spännande tips, som jag inte kunde undgå att skriva lite om, så att alla där ute får möjlighet att ta del av dem också.

Det första tipset handlar faktiskt om boken som filmen Bladerunner är baserad på. Det är egentligen inte en bok, utan en novell, av författaren Philip K Dick, som heter “Do androids dream of electric sheep?”. Jag hade själv faktiskt ingen aning om att det var just den här novellen som låg som förlaga för Ridley Scott när han skapade Bladerunner, men nu vet jag det. Och sedan jag fick tipset har jag faktiskt köpt novellen och börjat läsa den. Den är riktigt spännande och intressant faktiskt, så jag kan verkligen rekommendera den!

Det andra tipset jag fick gjorde mig helt vansinnigt taggad och glad – jag fick reda på att det kommer en uppföljare till Bladerunner! Och jag vet vad ni tänker, behövs det verkligen, och kommer man inte bara förstöra hela konceptet genom att försöka mjölka ut mer pengar på en redan fulländad och briljant film? Ja, jag tänkte samma sak allra först, men sedan tittade jag på trailern. Filmen har en åldrad och pensionerad Harrison Ford i huvudrollen, tillsammans med en ung androidjägare – Ryan Gosling. Ja, den verkar verkligen helt otrolig. Se trailern – jag tror att alla mina programmerarfränder kommer bli lika frälsta som jag!